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Question 

 
1) Can the LED module be regarded as non-replaceable part if it is connected by means of soldering or 

crimped/twist-on wire connector?   
 

 
 

2) Which attachment is applicable if the supply cable is fixed by the crimped or soldered connection? 
 

             
 

 

Decision 

 
1) No, connection by crimping or soldering is not considered as non-replaceable. The final evaluation of the 

complete luminaire for compliance with clauses 4.29 and 4.30 needs to be done with the checks of clauses 
4.29 and 4.30 accordingly. 

2) Y attachment is applicable, as crimped or soldered connection is not considered as breaking or destroying a 
luminaire. 

 

Explanatory notes 
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